Bugün ne oldu?
O Ürün Zincir Marketlerde Artık Zorunlu Hale Geldi
HaberlerYerel
09.05, 05/03/2024
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
O Ürün Zincir Marketlerde Artık Zorunlu Hale Geldi
Bu bir tanıtımdır.

Glüten intoleransı nedeniyle tıbbi beslenme tedavisine ihtiyaç duyanların glütensiz ürünlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla, 200'den fazla şubesi bulunan zincir marketler belirli koşullar altında glütensiz ürünler bulundurmak zorunda olacaklar.

Glüten intoleransı nedeniyle tıbbi beslenme tedavisine ihtiyaç duyanların glütensiz ürünlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla, şube sayısı 200'den fazla olan zincir marketlerin belirli şartlar altında glütensiz ürün bulundurması gerekecek. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Glütensiz Gıda Ürünü Satış Yükümlülüğü Getirilmesine İlişkin Tebliğ, bu adımı resmileştiriyor. 

Bu düzenlemeye göre, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışını gerçekleştiren ve şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar, 250 metrekareden büyük satış alanına sahip şubelerinde glütensiz un, tatlı ve tuzlu atıştırmalıkları satışa sunmakla yükümlü hale getirildi.

Söz konusu mağazalar, 400 metrekareden büyük satış alanına sahip şubelerinde ise glütensiz ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalıkları sürekli olarak ve talebi karşılayacak miktarda bulundurmak zorunda kalacaklar.

Bu tebliğin amacı, glüten intoleransı yaşayan bireylerin glütensiz gıda ürünlerine daha kolay erişimini sağlamaktır.

Düzenlemenin bazı hükümleri 1 Haziran'da, diğer bazıları ise 1 Eylül 2024'te yürürlüğe girecektir. 

 
 
Bu haber 133 defa incelenmiştir.

 
Habere Yorum Bırakın
Anket
  Düzce'nin en önemli sorunu nedir?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz