Bugün ne oldu?
Okullarına Kilit Vurulan Öğrencilere Piyango Vurdu
HaberlerTürkiye
17.44, 30/07/2016
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Okullarına Kilit Vurulan Öğrencilere Piyango Vurdu
Bu bir tanıtımdır.

Darbe girişiminin ardından kapatılan 15 üniversitenin öğrencisi aynı ilde başka okullara yerleştirildi. İstanbul, Ege, Dokuz Eylül'e geçen öğrenciler diplomalarını bu okullardan alacak.

Darbe girişiminin ardından kapatılan 15 üniversitenin 65 bini aşkın öğrencisi puan ve başarı sırasına göre aynı ilde başka okullara yerleştirildi. İstanbul, Ege, Dokuz Eylül gibi köklü kurumlara da geçen öğrencilerin diplomaları bu okullardan olacak.

 

15 ÜNİVERSİTEYE KİLİT

 

OHAL'in ilk kararnamesiyle paralel Yapı'yla bağlantılı olduğu iddiasıyla 15 üniversitenin kapısına kilit vurulmuştu. Önceki gün toplanan YÖK Genel Kurulu kapatılan üniversitelerde eğitim gören 65 bin 216 öğrencinin üniversite geçişlerine ilişkin kararını verdi.

 

BAŞKA OKULA GEÇEBİLİRLER

 

Öğrenciler, YÖK tarafından yapılan yerleştirmelerin dışında isterlerse diğer devlet ya da vakıf üniversitelerine de yatay geçiş yapabilecek. Bu öğrencilerin diplomaları, yerleştirildikleri üniversiteler tarafından verilecek. Öte yandan kapatılan 15 üniversite için toplamda 13 bin 311 kontenjan ayrılmıştı. Söz konusu üniversitelerin kapanmasıyla ayrılan kontenjanlar da iptal edilmiş oldu.

 

ŞİFA'DAN EGE'YE

 

Bursa Orhangazi Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler Bursa Teknik Üniversitesi'nde, Canik Başarı Üniversitesi'ndeki 19 Mayıs'ta, Gediz'dekiler İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde, hukuk fakültesi öğrencileri ise Dokuz Eylül Üniversitesi'nde, İpek Üniversitesi öğrencileri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde, İzmir Üniversitesi öğrencileri Dokuz Eylül'de, Melikşah'taki öğrenciler Erciyes'te, Mevlana'dakiler Selçuk Üniversitesi'nde, eğitim fakültesi öğrencileri ise Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde, Murat Hüdavendigar Üniversitesi öğrencileri İstanbul Üniversitesi'nde, Selahaddin Eyyubi öğrencileri Dicle Üniversitesi'nde, Şifa öğrencileri Ege'de, Süleyman Şah öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde, Turgut Özal öğrencileri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde, Zirve öğrencileri Gaziantep Üniversitesi'nde başlayacak. Kanuni Üniversitesi ise eğitim-öğretim hayatına henüz başlamadığı için kapsam dışında bırakıldı.

 

AYNI SINIFTA BÜYÜK PUAN FARKI OLACAK

 

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin üniversite sınavlarında elde ettikleri başarı sırasının, gidecekleri devlet üniversitesindeki öğrencilerden oldukça düşük olduğu ortaya çıktı. Örneğin Dicle Üniversitesi'nin 2 yıllık Muhasebe Bölümü'nün başarı sırası 849 bin, Selahattin Eyyübi Üniversitesi'nin başarı sırası ise 1 milyon 558 bin. Aradaki başarı sırası farkı 709 bin. Bu durum eşitsizlik yaratabilir.

 

Kaynak: Hürriyet


 
 
Bu haber 28730 defa incelenmiştir.

Habere Yorum Bırakın
Anket
  Düzce'nin en önemli sorunu nedir?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz