Bugün ne oldu?
Düzce deki O İşletmeler Kapanacak!
HaberlerYerel
02.19, 31/03/2024
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz

Düzce deki O İşletmeler Kapanacak!
Bu bir tanıtımdır.

Bugün, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimlere saatler kala seçim yasakları da yürürlüğe girdi. Seçim gününde, hangi faaliyetlerin yasak olduğu ve nerelerin kapalı olacağı halkın dikkatini çekiyor. Seçim günü, oy verme işlemleri nedeniyle bazı kısıtlamalar ve yasaklamalar mevcuttur.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere artık saatler kaldı. Düzce'de, 408 farklı alanda kurulacak bin 65 sandıkta, 299 bin 196 seçmen oy kullanacak. Düzce Belediye Başkanlığı için ise 22 aday yarışacak. Oy kullanma işlemi Düzce'de saat 08:00'de başlayacak ve saat 17:00'de sona erecek.

Seçim yasakları da hatırlatılmalıdır. Seçim günü, yani bugün saat 18.00'e kadar radyolar ve tüm yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorumlar yapılamayacak. 18.00 ile 21.00 saatleri arasında ise sadece Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimle ilgili haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Yarın saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerektiğinde yayın yasağını yarın saat 21.00'den önce de kaldırabilecektir.

31 Mart Pazar günü, günlük hayatın kuralları da seçime göre ayarlanacaktır. Bu bağlamda, kahvehaneler, kıraathaneler ve internet kafeler bugün kapalı olacaktır. İçkili lokantalarda dahil olmak üzere hiçbir yerde içki servisi yapılamayacak ve içki satışı gerçekleştirilmeyecektir. Görevliler dışında hiç kimse silah taşıyamayacaktır. 
 
 
Bu haber 176 defa incelenmiştir.

 
Habere Yorum Bırakın
Anket
  Düzce'nin en önemli sorunu nedir?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz