Bugün ne oldu?
İtalya'da orduyu şehre indirdi! İtalya'dan vahim görüntül...
HaberlerYerel
10.04, 21/03/2020
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
İtalya'da orduyu şehre indirdi! İtalya'dan vahim görüntüler..
Bu bir tanıtımdır.


Çin’den sonra koronavirüs salgınının en fazla kayba yol açtığı İtalya’nın Bergamo kentindeki krematoryumlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle, cansız bedenlerin şehir dışına taşınması üzerine askeri araçlar devreye girdi.

İtalya’nın kuzeyindeki Bergamo kentinde, koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin cansız bedenlerinin yakıldığı krematoryumların kapasitesi doldu. Ansa haber ajansının aktardığına göre yetkililer tabutlarının başka şehirlere gönderileceğini açıkladı, nakil işlemi içinde orduya ait araçlar kullanıldı. Düzinelerce tabut, peş peşe hareket eden ordu araçlarıyla Bergamo'dan Modena, Acqui Terme, Domodossola, Parma, Piacenza ve diğer şehirlerdeki krematoryumlara taşındı.Ülkede ölü sayısı 3 bine dayanırken, vaka sayısı da 40 bine yaklaştı. İtalya'da virüsün ilk görüldüğü ve en ağır hasar verdiği Bergamo şehrinden ürküten görüntüler gelmeye başladı. Şehirde gömülecek yer kalmazken, morglardaki hastaları taşımak üzere askeri araçlar görevlendirildi.

Cansız bedenler yakıldıktan sonra küllerin Bergamo’ya geri getirileceği belirtildi.Yerel yetkililer, "Bergamo krematoryumu günde 24 saat tam kapasite çalışıyor, 25 ölü yakabiliyor. Kapasitemizin, son birkaç günde açıklanan verilere dayanamayacağı ortada” dedi. 

Birçok kişi test yapılamadan yaşamını yitiriyor..Bergamo’daki son verilere göre en az 93 kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti, 1245 kişide virüs saptandı. Ancak Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, birçok insanın test edilmeden önce öldüğünü, dolayısıyla ölüm oranının daha fazla olabileceğini belirtti.

Reuters muhabiri saat başı iki cenazeye tanık olduğunu aktarırken, hem talep çok yüksek olduğu için hem de karantina sürdüğü için pek çok aile cenazesini defnedemiyor. Tabutlar hastane morglarında ya da mezarlıklardaki kiliselerde bekletiliyor.

İtalya'da Corona virüsü nedeniyle son 24 saatte 427 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki ölü sayısı 3405 olarak kayıtlara geçti. Bu sayının, Çin'de virüs nedeniyle ölenlerin sayısını geçtiği belirtildi. 

 
Bu bir tanıtımdır.
 
 
 
 
 
 
Bu haber 1063 defa incelenmiştir.

Habere Yorum Bırakın
Anket
  Düzce'nin en önemli sorunu nedir?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz