Bugün ne oldu?
İki Koyundan Çiftliğe Uzanan Yolculuk
HaberlerYerel
17.29, 23/03/2024
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
İki Koyundan Çiftliğe Uzanan Yolculuk
Bu bir tanıtımdır.

Konaklar köyünde yaşayan Figen ve Kadir Ayyıldız çifti, devletin sağladığı destekle başladıkları besicilik faaliyetinde iki koyunla yola çıktılar ve sonunda bir çiftlik sahibi oldular.

Düzce'nin Konaklar köyünde yaşayan Figen ve Kadir Ayyıldız çifti, devlet desteğiyle aldıkları 2 koyunla başladıkları besicilikte çiftlik sahibi oldu. Kadir Ayyıldız, 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra, 45 yaşında, ailesinden kalan köydeki eve yerleşti ve çiftçilik ile hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya başladı. 

11 yıl önce evlendiği eşi olan 42 yaşındaki ev hanımı Figen Ayyıldız ile birlikte, köy yaşamından kopmadan yaşamlarını burada sürdürme kararı alan Ayyıldız, Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesine başvurduklarında 8 yıl önce, kabul edilmesiyle sağlanan hibe desteğiyle 2 koyun alarak besiciliğe ilk adımı attı. Çift, aldıkları diğer desteklerle ahırlarını genişletti ve 8 yıl içinde hayvan sayısını 200'e kadar çıkardı. 6 ve 10 yaşlarındaki kızlarının da ilgi gösterdiği hayvanları sevgiyle besleyen Ayyıldız çifti, çiftlik hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. 

"Yaptığım işi çok seviyorum ve mutluyum," diyen Kadir Ayyıldız, köy yaşamını aileleriyle birlikte büyük bir sevgiyle benimsediklerini ve birçok insanın hayalini gerçekleştirdiklerini dile getiriyor. Ayyıldız, besicilikle başladıkları yolculuklarında zamanla hayvan sayılarını 200'e çıkardıklarını ve bu süreçte kuzuların doğumuyla birlikte sayının arttığını ve kurbanlık olarak değerlendirildiğini belirtiyor. Ayyıldız, bu işi yapmak isteyen herkesin cesaret etmesi gerektiğini vurguluyor. 

Figen Ayyıldız da mutlu bir köy yaşamı sürdüklerini belirterek, "Aldığımız destekler asla küçümsenmeyecek kadar önemli. Devletimizin sağladığı bu destekler gerçekten değerli. Bu destek ve hibeler sayesinde işlerimizi büyütebiliyoruz. Bir şeyin gelişip büyüdüğünü görmek gerçekten harika bir duygu. Üretim sürecine katkıda bulunmak ise ayrı bir mutluluk veriyor," şeklinde konuştu. 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı 

 

 

 
 
Bu haber 353 defa incelenmiştir.

 
Habere Yorum Bırakın
Anket
  Düzce'nin en önemli sorunu nedir?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz