Bugün ne oldu?
Teknolojiye Karşı Direniyorlar
HaberlerYerel
12.58, 09/06/2017
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Teknolojiye Karşı Direniyorlar
Bu bir tanıtımdır.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yıllardan beri ekmek mücadelesi veren ayakkabı tamircileri, gelişen teknoloji ve piyasaya çıkan ucuz ve kalitesiz Çin malları karşısında ayakta durmakta zorlanıyor. 


Son dönemlerde yok olmaya yüz tutan birçok meslek gibi ayakkabı tamirciliği de teknolojiye yenik düşmeye başladı.
Akçakoca’da 30 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Veysel Ersoy, yirmi yıl öncesine kadar ayakkabıcılık gibi birçok mesleğin de gözde olduğunu ifade ederek, mesleklerinin teknoloji karşısında her geçen gün eridiğini söyledi.
Ersoy , yeni makineler çıktıkça birçok meslek gibi ayakkabıcılığın da bitme noktasına geldiğini belirterek, "Geçinmek için başka bir gelirimiz bulunmamaktadır. Bazı günler ise birkaç lira kazanabiliyorum. Teknoloji geliştikçe yeni çıkan cihazlar bizim işlerimizi engelliyor. Ama buna rağmen ayakta durmakta ısrar edip para kazanmaya çalışıyoruz" dedi.
Veysel Ersoy, "Eskiye göre fark çok, eskiden bir vatandaş ayakkabı yırtıldığı vakit doğrudan bize gelirdi, ama şimdi öyle değil, gidip yeni ayakkabı alıyorlar ve eski ayakkabıyı da ek olarak tarlada ve ya işte kullanıyorlar.Biz ayakta durmak için yinede mücadele ediyoruz’’diye konuştu.

 
Bu bir tanıtımdır.
 
 
 
 
Bu haber 1231 defa incelenmiştir.

Habere Yorum Bırakın
Anket
  Düzce'nin en önemli sorunu nedir?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz