Bugün ne oldu?
Askerlik 6 ay, Bedelli 1 ay
HaberlerTürkiye
10.30, 26/06/2019
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Askerlik 6 ay, Bedelli 1 ay
Bu bir tanıtımdır.

Yeni kanunla askerlik süresi 6 ay, bedelli askerlik ise 1 ay

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) çeşitli statülerde katılan personelin işlemlerine ilişkin usul ve esasları içeren Askeralma Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni kanuna göre askerlik süresi erbaş ve erler için altı ay, bedelli askerlikte ise bir ay olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Askeralma Kanunu'nda yükümlülük esasına göre silah altına alınacakların yoklama, sınıflandırma, celp, sevk, erteleme, muafiyet, muvazzaflık işlemleri ile cezalı yükümlülere yapılacak işlemler, TSK'dan çeşitli statülerde görev yaparken ayrılan personel dâhil olmak üzere yedeklik dönemleri ile TSK'ya çeşitli statülerde katılan personelin askerlik yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılması ve bunlardan askerlik hizmetini tamamlamamış bulunanların işlemlerine ilişkin usul ve esaslar yer aldı.

Kanunun uygulanmasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek, askerlik hizmeti yapmaya mecbur olarak nüfus kayıtlarına göre 20 yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayan ve 41 yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde biten sürede askerlik çağında sayılacak. 

 
 
Bu haber 707 defa incelenmiştir.

Habere Yorum Bırakın
Anket
  Düzce'nin en önemli sorunu nedir?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz